AULANGON PUISTOMETSÄKIERROKSET

PUISTOMETSÄKIERROS

Eversti Hugo Standertskjöld rakennutti Aulangolle 1880-luvulla yli 70 hehtaarin suuruisen englantilaisen maisemapuiston tekolampineen ja huvimajoineen. Nykyään puistometsä on 152 ha suuruinen alue, johon kuuluu osin Metsähallituksen hallinnoima luonnonsuojelualue, rakennettua puistoa ja aarniometsää. Osa puistometsästä kuuluu myös Hämeenlinnan kansalliseen kaupunkipuistoon.

Tutustumme puistometsäkierroksella oppaan johdolla alueen historiaan, luontoon ja nykypäivään. Pysähdymme muutamia kertoja nähtävyyksien luona ja kuten Ruusulaakson paviljongilla ja käymme lisäksi Aulankovuoren näköalapaikalla.

LISÄTIEDOT

  • Kesto 1,5 tuntia tai sopimuksen mukaan. Aulangon puistometsäkierros voidaan yhdistää kaupunkikiertoajeluun, jolloin aikaa on hyvä varata vähintään 2 tuntia. Kierros soveltuu liikuntarajoitteisille osittain;  nousu Aulankovuoren näköalapaikalle on jyrkkää asfalttitietä pitkin
  • Kävelykierroksia puistometsään on saatavana ympäri vuoden. Pukeutuminen sään mukaan
  • Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti ja saksa sekä muut kielet sopimuksen mukaan


AULANKO- JA ELOKUVAOPASTUKSET

Elokuvaopastukset voidaan toteuttaa sekä Aulanko hotellissa, että puistometsässä valinnan mukaan. Lisätietoja Elokuvaopastus -kierroksista saat tästä linkistä ja suoraan oppailta.

LISÄTIEDOT

  • Opastuskieli: suomi
  • Opastushinnat voimassa olevan hinnaston mukaan

Comments are closed.

  • Kumppanit: Hämeenlinnan kaupunki, OmaSP ja Rengon säästöpankkisäätiö